Boven Suriname – Dan Ta Bai

Omschrijving

Het boeken van deze tour kan online op www.dantabai.com of bij één van onze verkooplocaties!

De naam van dit oord betekent letterlijk ‘het geruis van de stroomversnelling’. Dan Ta Bai ligt aan de Boven Surinamerivier die uitmeert in het Brokopondo stuwmeer.

De tocht naar Dan Ta Bai gaat dwars door de jungle van Suriname.
De route is ongeveer 176 km lang en duurt 3,5 uur. Eenmaal aangekomen op de bestemming varen wij naar een prachtige stroomversnelling genaamd: Apresina Sula. Het is ongeveer 5 minuten varen. U kunt hier heerlijk zwemmen.

Ook bezoeken wij vanuit Dan Ta Bai een traditioneel marron dorp. Hier kunt zien hoe de lokale bevolking jaagt, vist, korjalen bouwt, kleding maakt en verkoopt en het eten bereidt.

Tijdens de boswandelingen kunt u verschillende diersoorten tegenkomen zoals bosapen, papegaaien en screaming piha’s.

Dan Ta Bai organiseert speciaal voor toeristen culturele avonden. Er wordt dan op traditionele muziek gedanst. Op Dan Ta Bai zult u zich beslist niet vervelen. Tegen een kleine bijbetaling heeft u toegang tot het  adventure Island waar u gebruik kunt maken van kabelbanen, pijl en boog  kunt schieten of slingeren in het water aan de Tarzan Swing.

 

Dan Ta Bai heeft voor een ieder wat wils: rust, cultuur en ook avontuur. Wilt u een mooie combinatie van cultuur en natuur? Aarzel dan niet en boek nu uw reis naar Dan Ta Bai!

Breng zelf een bezoek aan de Marron cultuur voor meer informatie kijkt u op www.dantabai.com

 

Vertrek:
Elke maandag, woensdag en vrijdag

Tijdsduur tour:
2 nachten, 3 dagen

Terug in de stad:
Rond 17.00 uur

Prijs:
225 euro toeristen
175 euro studenten